Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 22., szombat

Sajtos-zabpelyhes tallér


Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
2 db tojás
4 dkg margarin
1 ek. liszt
1 tk. só
1tk. sütőpor
15 dkg reszelt sajt
1 ek. tejföl
bors ízlés szerint
Elkészítés:
A zabpelyhet kicsit összemorzsolgatjuk egy tálban, így lisztesebb lesz. Ezután beledolgozzuk a margarint, majd sorban a többi hozzávalót.Kicsit pihentetjük a hűtőben a masszát, majd golyókat formázunk belőle, két tenyerünk közt ellapítjuk és tepsibe téve szépen megsütjük.


Gyors, egészséges és finom keksz, ami gyakran helyet kap Bence tízórais dobozában. Egy kedves ismerősöm készítette, az Ő naplójában találtam rá évekkel ezelőtt a receptre, azóta is hálás vagyok érte! Gyerekekkel közösen is elkészíthető, az én fiam, bár már 11 éves, mind a mai napig szívesen gömbölyíti, lapogatja a tallérokat.

1 megjegyzés:

  1. Szia Timi, kis módosítással elkészítettem, sajt helyett köményesen. Nekem nagyon bejött, köszi, hogy nem kellett már kitalálnom.

    VálaszTörlés