2011. november 29., kedd

Boci szelet


Hozzávalók:
11 ek. cukor
11 ek. olaj
15 ek. tej
15 ek. liszt
2 ek kakaópor
4 db tojás
1 cs. sütőpor
Töltelékhez:
50 dkg túró
4 ek. gríz
20 dkg cukor
1 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat ketté választom. A fehérjét kemény habbá verem, sárgájukat habosra keverem a cukorral. A cukros masszához jöhet sorba a többi hozzávaló. Kikeverem, majd óvatosan beleforgatom a felvert habot is. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntöm. A töltelék hozzávalóit összekeverem, és egy kanál segítségével kis halmokat rakok belőle a kakaós massza tetejére. Ez majd sütés közben szépen belesül a tésztába, amolyan boci foltokat rajzolva a süteményre. Előmelegített sütőben jó harminc perc kell neki, de érdemes megszúrni egy hurkapálcával vagy fogpiszkálóval, mielőtt elzárjuk a sütőt. Ha kihült, lehet szeletelni.


A fiam és a férjem nagyon szeretik a túrós süteményeket. Én nem, de persze ez nem jelenti azt, hogy tőlük is megvonnám az élvezeteket:-) Főleg akkor, ha tejgazdaságot vezető ismerősömtől igazi friss házi túrót és tejet sikerül beszereznünk. Ez egy gyorsan elkészíthető sütemény, nincs sok macera vele. Ahol van kisgyerek a háznál, biztosra veszem, hogy szivesen segít a túrós halmokat rákanalazni a kakaós massza tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése