2011. november 2., szerda

Joghurtos muffin



Hozzávalók:
1 pohár joghurt(lehet sima, vagy gyümölcsös is)
(a pohár lesz később a mérce, ne dobjuk ki)
2 pohár liszt
szűk 1/2 pohár olaj
1 pohár cukor
3 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
1/2 cs. sütőpor
csipet só
Elkészítés:
A joghurtot tálba öntöm, majd egy habverő segítségével elkeverem a tojásokkal, és az olajjal. Utána apródonként hozzádolgozom a lisztet, a cukrokat, a sót és a sütőport. A muffin forma mélyedéseit kibélelem papír kapszlikkal, és belekanalazom a tésztát. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.


Életem első muffinja is eme recept alapján készült. Egyszerűnek tűnt, és valóban semmi gubanc nem volt az elkészítésével. Legnagyobb előnye talán az, hogy millióféleképpen lehet variálni. Más-más ízt kapunk a különböző joghurtoktól, vagy ha egy kis darabolt gyümölcsöt is dobunk a tésztába. De meg lehet bolondítani kakaóporral, darált dióval, durvára tört mogyoróval, mákkal, reszelt almával...Egyszóval az ízek kavalkádjának csak a fantáziánk szabhat határt.

(képet cseréltem, mert tegnap rosszat tettem fel:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése