Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 27., vasárnap

Sajtos rudacska


Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
25 dkg margarin
2 ek. tejföl
1 ek. só
1 tk. őrölt kömény
10 dkg sajt a tésztába és 5 dkg a tetejére
1 db tojás a tésztába, és 1 db a tetejét lekenni
A margarint elmorzsolom a lisztben, majd hozzáadom a sót, a köményt, a sajtot, a tejfölt és a tojást. Könnyű tésztává gyúrom, és letakarva egy órára beteszem a hűtőbe pihenni. Aztán lisztezett deszkán kinyújtom fél centi vastagra, megkenem tojással, megszórom a maradék sajttal és felcsíkozom. Előmelegített sütőben közepes lángon 15 perc alatt megsül.



Egy katalógusban találtam ezt a receptet, és megfogott az egyszerűsége. Úgy gondoltam kipróbálom, nem sokat vesztek vele, ha esetleg nem sikerül. A tészta könnyen összeállt, jó volt vele dolgozni. Az eredmény pedig finom lett! Bevonult a családi recepttárba:-)))Bencének az ablakban hűtöttem, hogy meg tudja kóstolni, nem nagyon bírt várni rá:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése