Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. január 28., szombat

Grízes-pudingos gyors édesség


Hozzávalók:
5dl tej
5 ek. gríz
2 ek. cukor
4 dl tej
1 cs. főzős pudingpor
3 ek. cukor
Elkészítés:
Az öt decinyi tejet egy vízzel kiöblített lábosba odateszem főni a 2 ek. cukorral. Ha forr, óvatosan,  beleöntöm a kimért grízt. Addig főzöm kavargatva, míg sűrű tejbegrízt nem kapok. Egy előre odakészített jénaiba (vagy bármilyen más formába) belesimítom a tejbegrízt. Míg kicsit megszilárdul, addig pont elég időm van elkészíteni a fedő réteget. A tejből, cukorból és porból sűrű pudingot főzök, és a gríz tetejére kanalazom, majd amennyire lehet, elsimítom. Már nincs is más dolgom, mint várni egy bő fél órát, míg a finomság kihűl. Ez után már lehet is kockákra vágni, és nassolni belőle.


Ez egy roppant egyszerű és gyors édesség. Szerintem minden háztartásban mindig fellelhetőek a hozzávalók, így még egy váratlan vendég érkezése sem foghat ki rajtunk. Mire túl jutunk a kávén, már készen is van a grízes-pudingos finomság. Én ma édesítőszerrel készítettem, az ízén semmit sem változtatott. Ugyanolyan gyorsan fogytak a kockák a tányérról, mintha cukor lett volna bennük:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése