2012. január 29., vasárnap

Tejszínes brokkolikrém leves


Hozzávalók:
1 fej brokkoli
2 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió
ételízesítő
őrölt fehér bors
Ízlés szerint pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy
kevés vaj
Elkészítés:
A brokkoli törzsét levágom, a fej részt darabokra szedem. Ha a törzs nem túl "öreg", akkor apróra kockázom, és azt is rádobom a felolvasztott vajra. Kevés vízzel felöntöm, megszórom a fűszerekkel, beleteszem a zúzott fokhagymagerezdet, és fedő alatt puhára párolom. Ha elkészült, akkor botmixerrel összeturmixolom, majd felöntöm a főzőtejszínnel és felforralom. Megkóstolom, s ha úgy érzem még utána ízesítem. Melegen, langyosan egyaránt kínálható leves.



Mostanában nagy keletje van nálunk a krém leveseknek. Korábban elég ritkán készítettem ilyet, de aztán rákaptunk a krémes ízvilágra. Szinte nincs is olyan zöldség, ami ne lenne alkalmas hasonló leves készítésére. Ezt a mai tejszínes brokkolit még Bence is megkóstolta, majdnem sikerült egy egész tányérnyit leküzdenie:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése