Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. június 3., vasárnap

Eper fagyi

Hozzávalók:
kb. 40 dkg eper
2 dl tejszín
1/2 citrom leve és reszelt héja
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Az epret a cukorral együtt botmixerrel pürésítettem, aztán belecsavartam egy fél citrom levét, belereszeltem a héját. Felöntöttem a tejszínnel, jól átkavartam, majd beöntöttem egy műanyag dobozba, és betettem a fagyasztóba. 30-40 percenként 3x jól átkavartam egy villával, és már készen is volt.


A dolog apropóját az adta, hogy apósom kórházban van, és egy kedves rokon jól lecukrozott epret vitt be neki amit persze az öreg nem szeret. Így hazakerült hozzánk, de első nekifutásra én is csak néztem, nem nagyon tudtam mit kezdjek vele. Aztán eszembe jutott a mentőötlet, fagyi lesz belőle. A hűtőben volt egy doboz tejszín, így pár perc alatt összedobtam ezt a hűvös nasit, Bence legnagyobb örömére, aki a vasárnap délutáni rollerezés után jóízűen kanalazta:-) Aki nem szereti a citromhéj kicsit kesernyés ízvilágát, az ki is hagyhatja belőle.

1 megjegyzés:

  1. Szia Timi, kérlek, nézz be hozzám. Üdv Helga
    http://ezmegaz-krinsz.blogspot.hu/2012/06/blogdij.html

    VálaszTörlés