Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. július 22., vasárnap

...

 Lassan nálunk is beindul a befőzési szezon. A dolgot némiképpen megnehezíti, hogy a hozzávalókat a piacon kell beszereznünk, a harmadik emeleti erkélyen nem sok minden terem meg:-)De vásárlás előtt az árak tudatában kalkuláltunk, és kiderült, még így is megéri egy pár üveg savanyúságot vagy paradicsomot eltenni. a csalamádé nagyon nyerő nálunk, abból még egy-két adagnyit mindenképpen beüvegezek majd. Nem hajt a tatár, ahogy kijön a lépés anyagilag és az időt nézve, úgy töltöm meg a spájz polcait. A 12 üveg csalamádé a pénteki nap termése, a három üveg hagymás uborka pedig úgy született, hogy megmaradt a csalamádé felöntő levéből, és nem akartam kiborítani. Egy eldugott kis zöldségesnél a város szélén olyan jó áron vettem az édes piros paradicsomot, hogy a puhábbakból készítettem pár üveg levet, azt ma reggel öntögettem a kis üvegekbe. Csücsül a polcon már néhány üveg meggy is, mire beköszönt az ősz, remélem még néhány finomság csatlakozik hozzájuk:-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése