Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. augusztus 25., szombat

Befőzés....
Tegnap a paradicsomlé eltevése csak az egyik mozzanata volt a napnak. A barátnőm a lédús érett piros gombócok mellett egy adag zöld paradicsomot  is küldött. Abból persze ismét savanyúság lett, méghozzá kétféle verzióban. Az egyikhez összegyalultam a zöld paradicsomok egy részét lila hagymával, kápia paprikával, csípős zöld paprikával és uborkával. A másikhoz pedig csak negyedekbe vágtam a zöld paradicsomot. A lé most is az általam oly kedvelt kapros tartósítószer volt, amit 4,5 liter vízbe kell belefőzni, majd ehhez öntök 3 dl 10%-os ecetet és 20 dkg cukrot. Nekem ez az ízesítési arány vált be, mi kicsit édeskésebben szeretjük az eltett dolgokat.
Az érett paradicsomokból 7,5 kg-ot dolgoztam fel, ebből több mint hat liter lé lett, a csalamádéból hat üveg, a zöld paradicsomból két üveg. Most így 81 üveg várja a spájzban a telet. apródonként ugyan, de szépen összegyűlnek. Még egy pár üveg szilvát szeretnék eltenni...

2 megjegyzés: