Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 kg krumpli
4-5 fej hagyma
csirke fűszersó
ételízesítő
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, majd kibéleljük vele a tepsi alját. Erre kerülnek a megmosott és befűszerezett csirkecombok. A krumplit meghámozzuk és közepesen vastagra szeleteljük, majd ételízesítővel átforgatjuk. Ezzel takarjuk be a combokat. Alá öntünk egy 2 dl-nyi vizet, lefedjük fóliával és közepes lángon sütőben egy órán át sütjük. Utána fólia nélkül hagyjuk még egy jó tíz percet, hogy ha esetleg maradt még alatta folyadék, az elfőhessen.
Természetesen ennek az ételnek is meg van nálam a története. Az elmúlt hét végén baráti társasággal jöttünk össze, grillezést terveztünk. Nagyon meleg volt, közel negyven fok, nem nagyon akarózott senkinek körülállni a tüzet. Így az egytálételem
névadójának javaslatára tepsibe pakoltuk a hozzávalókat, és a parázsra tett rácson szépen némi felügyelet mellett megsültek. Bencének annyira ízlett a késői vacsora, hogy másnap délben azt kérte, itthon is készítsük el ebédre:-)
Akit érdekel az eredeti alkotás, az a "Rólunk konyhán kívül" részben talál fotókat:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése