Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. augusztus 13., hétfő

Diós csiga

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 db tojás sárgája
3 dl tej
6 dkg olvasztott margarin
5 dkg cukor
csipet só
2 dkg élesztő
+ töltelékként:
15 dkg darált dió
cukor ízlés szerint
és a két tojás fehérje habbá verve
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba szitálom. Az élesztőt a meglangyosított tej felében egy csipet cukorral felfuttatom. A liszt közepébe egy mélyedést csinálok, ebbe jön a tojások sárgája, az olvasztott margarin, majd a felfuttatott élesztő és a maradék tej, cukor és só. Jól kidolgozott tésztát készítek, majd konyharuhával letakarva hagyom egy órát kelni nem túl hideg helyen. Míg kel a tészta, addig elkészítem a tölteléket. A hideg tojásfehérjéket habbá verem, majd laza mozdulatokkal hozzákeverem a diót és a cukrot.
Lisztezett deszkán óvatosan átgyúrom a tésztát, kinyújtom, és megkenem a töltelékkel. Feltekerem, szeletekre vágom és szilikonnal bélelt sütőtepsire teszem. Míg bemelegszik a sütő, addig még kicsit kel a tészta is. Közepes lángon sütöm kb. 25 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése