2012. augusztus 13., hétfő

Májgaluska levesbetétként


Hozzávalók:
10-15 dkg csirkemáj
1 db tojás
1/2 fej kicsi hagyma
vágott zöldpetrezselyem
ételízesítő
pici őrölt bors
1-2 kk. olaj a hagyma alá
és annyi rétesliszt, amennyit felvesz, hogy nokedli sűrűségű massza legyen
Elkészítés:
a májat vágódeszkán elkaparom, vagy robotgépben pépesítem. Nagyon apróra vagdalom hozzá és kevés olajon megfuttatom a hagymát, beleütöm a tojást, megszórom a vágott petrezselyemmel és ízlés szerint befűszerezem. Jól elkavarom, majd hozzáadagolom apródonként a lisztet. A forrásban lévő levesbe szaggatom, pár percig csendes lángon főzöm, majd elzárom alatta a gázt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése