2012. augusztus 13., hétfő

Diós csiga

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 db tojás sárgája
3 dl tej
6 dkg olvasztott margarin
5 dkg cukor
csipet só
2 dkg élesztő
+ töltelékként:
15 dkg darált dió
cukor ízlés szerint
és a két tojás fehérje habbá verve
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba szitálom. Az élesztőt a meglangyosított tej felében egy csipet cukorral felfuttatom. A liszt közepébe egy mélyedést csinálok, ebbe jön a tojások sárgája, az olvasztott margarin, majd a felfuttatott élesztő és a maradék tej, cukor és só. Jól kidolgozott tésztát készítek, majd konyharuhával letakarva hagyom egy órát kelni nem túl hideg helyen. Míg kel a tészta, addig elkészítem a tölteléket. A hideg tojásfehérjéket habbá verem, majd laza mozdulatokkal hozzákeverem a diót és a cukrot.
Lisztezett deszkán óvatosan átgyúrom a tésztát, kinyújtom, és megkenem a töltelékkel. Feltekerem, szeletekre vágom és szilikonnal bélelt sütőtepsire teszem. Míg bemelegszik a sütő, addig még kicsit kel a tészta is. Közepes lángon sütöm kb. 25 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése