Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 db tojás sárgája
3 dl tej
6 dkg olvasztott margarin
5 dkg cukor
csipet só
2 dkg élesztő
+ töltelékként:
15 dkg darált dió
cukor ízlés szerint
és a két tojás fehérje habbá verve
Elkészítés:
A
lisztet egy nagy tálba szitálom. Az élesztőt a meglangyosított tej
felében egy csipet cukorral felfuttatom. A liszt közepébe egy mélyedést
csinálok, ebbe jön a tojások sárgája, az olvasztott margarin, majd a
felfuttatott élesztő és a maradék tej, cukor és só. Jól kidolgozott
tésztát készítek, majd konyharuhával letakarva hagyom egy órát kelni nem
túl hideg helyen. Míg kel a tészta, addig elkészítem a tölteléket. A hideg tojásfehérjéket habbá verem, majd laza mozdulatokkal hozzákeverem a diót és a cukrot.
Lisztezett deszkán óvatosan
átgyúrom a tésztát, kinyújtom, és megkenem a töltelékkel. Feltekerem,
szeletekre vágom és szilikonnal bélelt sütőtepsire teszem. Míg
bemelegszik a sütő, addig még kicsit kel a tészta is. Közepes lángon
sütöm kb. 25 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése