2013. február 24., vasárnap

" Pulykás csodaragu"

Hozzávalók:
60 dkg pulykacombfilé
2 dl főzőtejszín
2 dl félédes fehérbor
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
ételízesítő
45 dkg brokkolirózsa(ez most fagyasztott volt)
olaj
őrölt bors
Elkészítés:
A pulykacomb filét csíkokra vágjuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, kockázzuk, és olajban megdinszteljük. Rátesszük a húst, fehéredésig kevergetjük, majd jöhet rá az ételízesítő, az őrölt bors, és felöntjük a borral. Fedő alatt kis lángon kb. egy 45 percet pároljuk. Néha megkeverjük, s ha a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a brokkolirózsákat. Ennek már nem kell sok idő, egy negyed óra alatt kellően megpuhul a zöldség. Közben a főzőtejszínt tálba tesszük, merünk hozzá pár kanálnyit a léből, kikavarjuk és a ragura öntjük. Összeforraljuk és már lehet is tálalni egy tányér finom nokedlivel.




Ez a recept pár pillanat alatt született a Lidl egyik hűtőjének támaszkodva. Drágámmal azon agyaltunk, mi is legyen vasárnap az ebéd. Valami krumpliköreten gondolkodtunk, de bevallom, az ár és a minőség nem voltak nálam egy hullámhosszon. Ekkor jött a szikra. Brokkoli! És már peregtek is a hozzávalók,a párom csak leste, mi mindent kell a kosárba pakolnia :-) De a végeredmény igazán finom lett, mindenkinek ajánlom kipróbálásra! nem ördöngősség az elkészítése. Tegnap este szűk családi körben felvázoltam, mit tervezek ma ebédre, de drága Laci barátom, aki a névadója lett végül az ételnek, nem igazán tudta elképzelni, hogy jön össze a tejszín a fehérborral, a brokkoli a pulykával. Ezért Ő volt az első, aki megkóstolhatta a "találmányomat". Jelentem jól van, nem régiben írt egy üzenetet :-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése