2013. március 5., kedd

Lecsós pulykacomb

Hozzávalók:
50 dkg pulykacomb filé
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 ek. lecsó
1 dl fehér bor
1 csipet őrölt bors
2 tk. csípős pirosarany vagy házi paprikakrém
olaj
fűszerpaprika
ételízesítő
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágva olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel, és hagyjuk kicsit összefőni. Rátesszük a húst, és fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk ételízesítővel, borssal, paprikakrémmel. Rányomjuk a fokhagymákat, hozzátesszük a lecsót, felöntjük a borral, és kis lángon, lefedve készre főzzük. Mire a hús megpuhul, a szaftja is szépen besűrűsödik.
Én ma tarhonyával kínáltam.



Amikor a drágám nappalos műszakba megy dolgozni, megpróbálok mindig olyan ételt dobozolni neki, amit könnyen meg tud melegíteni a mikróba, és gyorsan meg is tud enni. Most kockázva vettem a pulykacombot, de bevallom, egy kis csalódás is volt a dologban, mert bizony mire megfőtt, alaposan össze is mentek a kockák. Mi ebből a tanulság? Legközelebb egész combot veszek, kifilézem magamnak és úgy főzök belőle. Az ízhatással nem volt gond, még Bence is jót ebédelt belőle, pedig szegénykém amióta betegen itthon van, csak tologatja az ételt a tányéron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése