Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. március 5., kedd

Lecsós pulykacomb

Hozzávalók:
50 dkg pulykacomb filé
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 ek. lecsó
1 dl fehér bor
1 csipet őrölt bors
2 tk. csípős pirosarany vagy házi paprikakrém
olaj
fűszerpaprika
ételízesítő
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és kockákra vágva olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel, és hagyjuk kicsit összefőni. Rátesszük a húst, és fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk ételízesítővel, borssal, paprikakrémmel. Rányomjuk a fokhagymákat, hozzátesszük a lecsót, felöntjük a borral, és kis lángon, lefedve készre főzzük. Mire a hús megpuhul, a szaftja is szépen besűrűsödik.
Én ma tarhonyával kínáltam.



Amikor a drágám nappalos műszakba megy dolgozni, megpróbálok mindig olyan ételt dobozolni neki, amit könnyen meg tud melegíteni a mikróba, és gyorsan meg is tud enni. Most kockázva vettem a pulykacombot, de bevallom, egy kis csalódás is volt a dologban, mert bizony mire megfőtt, alaposan össze is mentek a kockák. Mi ebből a tanulság? Legközelebb egész combot veszek, kifilézem magamnak és úgy főzök belőle. Az ízhatással nem volt gond, még Bence is jót ebédelt belőle, pedig szegénykém amióta betegen itthon van, csak tologatja az ételt a tányéron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése