Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. június 27., csütörtök

Duci kiflik

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 ek.olaj
2 tk. só
1 tk. cukor
2 dl tej
2 ek. tejföl
+ a tetejére szezámmag és picike tej
Elkészítés:
A kenyérsütő gép segítségével a hozzávalókból kelt tésztát készítettem. Pontosabban a gép kidolgozta, aztán egy enyhén lisztezett tálba kitettem a gömböcöt, letakartam és hagytam duplájára nőni. Óvatosan átgyúrtam, aztán lemértem. nekem 80 dkg-ot nyomott, ezért úgy döntöttem, hogy tíz kiflicske lesz belőle. A gombóckákat egyenként négyzet alakúra nyújtottam, majd keresztbe felcsavartam, kicsit meghajlítottam. sütőlemezre téve megkentem pici langyos tejjel és megszórtam szezámaggal. Letakartam és hagytam még fél órát pihenni. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sültek meg. Még forrón megspricceltem őket egy kis vízzel, hogy fényesek legyenek.




Az eredeti receptért köszönet Limara pékségének! Ez a második kiflirecept, amivel megpróbálkoztam. Sokan mondják, hogy a hosszabb verziót kedvelik, nekem viszont kifejezetten tetszenek ezek a kis duckók :-) Vacsorára kapják majd a fiúk, házi tejjel és vajjal.

3 megjegyzés:

  1. Csodaszépek és nagyon guszták !! Ideje már nekem is kipróbálni ! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, aranyosak vagytok! Nem is olyan ördöngős dolog ez a sütögetés, ha egyszer rákap az ízére az ember :-)

    VálaszTörlés