2013. június 27., csütörtök

Duci kiflik

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 ek.olaj
2 tk. só
1 tk. cukor
2 dl tej
2 ek. tejföl
+ a tetejére szezámmag és picike tej
Elkészítés:
A kenyérsütő gép segítségével a hozzávalókból kelt tésztát készítettem. Pontosabban a gép kidolgozta, aztán egy enyhén lisztezett tálba kitettem a gömböcöt, letakartam és hagytam duplájára nőni. Óvatosan átgyúrtam, aztán lemértem. nekem 80 dkg-ot nyomott, ezért úgy döntöttem, hogy tíz kiflicske lesz belőle. A gombóckákat egyenként négyzet alakúra nyújtottam, majd keresztbe felcsavartam, kicsit meghajlítottam. sütőlemezre téve megkentem pici langyos tejjel és megszórtam szezámaggal. Letakartam és hagytam még fél órát pihenni. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sültek meg. Még forrón megspricceltem őket egy kis vízzel, hogy fényesek legyenek.




Az eredeti receptért köszönet Limara pékségének! Ez a második kiflirecept, amivel megpróbálkoztam. Sokan mondják, hogy a hosszabb verziót kedvelik, nekem viszont kifejezetten tetszenek ezek a kis duckók :-) Vacsorára kapják majd a fiúk, házi tejjel és vajjal.

3 megjegyzés:

  1. Csodaszépek és nagyon guszták !! Ideje már nekem is kipróbálni ! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, aranyosak vagytok! Nem is olyan ördöngős dolog ez a sütögetés, ha egyszer rákap az ízére az ember :-)

    VálaszTörlés