Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2013. július 26., péntek

Paradicsom saláta

Hozzávalók:
3 db paradicsom
1 fej lila hagyma
1 ek. cukor
2 ek. almaecet
1 ek. olaj
pár levélke friss oregánó és bazsalikom (ha nincs, megteszi a szárított is)
pici őrölt bors
csipet só
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk és vékony cikkekre vágjuk. A hagymát legyaluljuk és picit besózzuk, állni hagyjuk pár percig. addig összekeverjük az öntet hozzávalóit, az ecetet, a cukrot, a borsot és az olajat. Víz nem kell hozzá. Egy tálba pakoljuk a hagymát é a paradicsomot, majd ráöntjük a levet, és óvatosan összeforgatjuk. Hagyjuk pihenni egy negyed órát, és már lehet is fogyasztani.


Nagy szerencsém van, hogy Bence szinte mindenevő, s ez egy-két kivétellel a zöldségekre is vonatkozik. A "legelési" hajlamát azt hiszem tőlem örökölte :-) Az idén rákapott ere a paradicsom salátára, szivesen eszi húsokhoz, rakott tésztákhoz, ma pedig a paprikáskrumpli mellé kanalazta. Az erkélyemen szépen nő az oregánó, a bazsalikomból két féle is, bordó színben, és citromos illattal. De helyet kapott az erkélyládában a menta két változata, citromfű, metélő hagyma, kínai metélő fokhagyma, és egy pár szál kapor is. Olyan jó főzés közben csak kiszaladni, és csipegetni belőlük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése