Hozzávalók:
3 db paradicsom
1 fej lila hagyma
1 ek. cukor
2 ek. almaecet
1 ek. olaj
pár levélke friss oregánó és bazsalikom (ha nincs, megteszi a szárított is)
pici őrölt bors
csipet só
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk és vékony cikkekre vágjuk. A hagymát legyaluljuk és picit besózzuk, állni hagyjuk pár percig. addig összekeverjük az öntet hozzávalóit, az ecetet, a cukrot, a borsot és az olajat. Víz nem kell hozzá. Egy tálba pakoljuk a hagymát é a paradicsomot, majd ráöntjük a levet, és óvatosan összeforgatjuk. Hagyjuk pihenni egy negyed órát, és már lehet is fogyasztani.
Nagy szerencsém van, hogy Bence szinte mindenevő, s ez egy-két kivétellel a zöldségekre is vonatkozik. A "legelési" hajlamát azt hiszem tőlem örökölte :-) Az idén rákapott ere a paradicsom salátára, szivesen eszi húsokhoz, rakott tésztákhoz, ma pedig a paprikáskrumpli mellé kanalazta. Az erkélyemen szépen nő az oregánó, a bazsalikomból két féle is, bordó színben, és citromos illattal. De helyet kapott az erkélyládában a menta két változata, citromfű, metélő hagyma, kínai metélő fokhagyma, és egy pár szál kapor is. Olyan jó főzés közben csak kiszaladni, és csipegetni belőlük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése