Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. július 2., szerda

Füstöltsajtos falatkák

Hozzávalók
50 dkg finomliszt
25 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
15 dkg füstölt reszelt sajt
1 kk. őrölt kömény
1 ek. só
1 db tojás (+ 1 db a kenéshez)
csipet cukor
1/2 dl tej
1 kicsi pohár tejföl vagy kefír
Elkészítés:
A tejet picit meglangyosítom, megszórom egy csipet cukorral és belemorzsolom az élesztőt. Míg felfut, addig tálba mérem a lisztet, hozzáadom a zsír, és két kezem közt jól elmorzsolgatom, összedolgozom. Ezután jöhet bele a tejföl, a tojás, a só, a reszelt sajt fele, a kömény, majd végül az élesztő. alaposan összedolgozom. Pihentetni, keleszteni nem kell. Lisztezett munkafelületen kisujjnyi vastagra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom a maradék füstölt sajttal, és kb. másfél centi széles csíkokra vágom, majd ízlés szerinti darabokra vagdalom. Sütőpapíros tepsire teszem, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.




Nagyon egyszerű, és finom, kiadós falatkák lesznek belőle. Délután  vendégünk lesz, s úgy gondoltam, egy kis beszélgetésnek, kávézásnak kitűnő partnere lesz ez a rágcsálnivaló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése