2014. július 2., szerda

Füstöltsajtos falatkák

Hozzávalók
50 dkg finomliszt
25 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
15 dkg füstölt reszelt sajt
1 kk. őrölt kömény
1 ek. só
1 db tojás (+ 1 db a kenéshez)
csipet cukor
1/2 dl tej
1 kicsi pohár tejföl vagy kefír
Elkészítés:
A tejet picit meglangyosítom, megszórom egy csipet cukorral és belemorzsolom az élesztőt. Míg felfut, addig tálba mérem a lisztet, hozzáadom a zsír, és két kezem közt jól elmorzsolgatom, összedolgozom. Ezután jöhet bele a tejföl, a tojás, a só, a reszelt sajt fele, a kömény, majd végül az élesztő. alaposan összedolgozom. Pihentetni, keleszteni nem kell. Lisztezett munkafelületen kisujjnyi vastagra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom a maradék füstölt sajttal, és kb. másfél centi széles csíkokra vágom, majd ízlés szerinti darabokra vagdalom. Sütőpapíros tepsire teszem, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.




Nagyon egyszerű, és finom, kiadós falatkák lesznek belőle. Délután  vendégünk lesz, s úgy gondoltam, egy kis beszélgetésnek, kávézásnak kitűnő partnere lesz ez a rágcsálnivaló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése