Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. november 25., kedd

Savanyúkáposztás csirkesült

 Hozzávalók:
4 db csirkecomb
60-70 dkg savanyú káposzta
1 db alma
1 nagyobb fej lila hagyma
pár szelet bacon

bors
Elkészítés:
A csirkecombokat forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát kicsit átmossuk, alaposan kicsavarjuk, majd kicsit késsel összevágjuk. Egy jénai aljába halmozzuk, majd a szálasra vágott lila hagymát elosztjuk rajta.
Rápakoljuk a húsdarabokat, a megmosott és magházától megfosztott almákat gerezdekre vágva közé dugdossuk. A húsok tetejére egy egy darab bacon szeletet teszünk. Lefedjük a jénait, és egy órára közepes lángon betoljuk a sütőbe. Nem kell alá sem víz, sem pedig zsiradék. Mindkettőből van annyi benne, hogy elég legyen a puhuláshoz, és ne égjen le az étel. Ha letelt az idő, akkor a fedőt levesszük, s a nélkül még visszadugjuk a sütőbe a jénait, addig, míg a teteje szépen meg nem pirul. Ha már ropogós a szalonna és a csirke bőre, lehet tálalni. Nálunk tört krumplival került ma az asztalra.



Itt a hűvös idő, s néha jól esik egy-egy tartalmasabb étel. Miután szétnéztem spájzban, hűtőben, összegeztem mi is az, ami a rendelkezésemre áll. Nem sokat kellett agyalnom, hogy tudjam, egy jénaiban végzi majd a csirke, a savanyú káposzta és a pulton árválkodó gyönyörű alma is. Bár Bence úgy fogalmazott, nem mindennapi párosítás, azért minden eltűnt a tányérjáról, s kijelentette, jövő héten lehet ismételni! :-)


7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! Én is repetáért esedeznék, a Bence helyében ! :)

    VálaszTörlés
  2. Én megcsináltam ma ebédre, nagyon finom volt, ízlett a családnak, köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök! Kedves egészségetekre Viki!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszti :-)
    Hétvégén oldalassal készítettem, 3x ettem belőle, adok a fogyókúrának:-)
    Puszi

    VálaszTörlés
  5. Mindenképpen elkészitem, mert szeretjük a baromfi húst, és ezekkel az összetevőkkel nagyon kívánatosnak tűnik, és nem is bonyolult az elkészítése! Köszi Timike!

    VálaszTörlés
  6. Remélem ízlik majd nektek is Magdikám!

    VálaszTörlés