4 db csirkecomb
60-70 dkg savanyú káposzta
1 db alma
1 nagyobb fej lila hagyma
pár szelet bacon
só
bors
Elkészítés:
A csirkecombokat forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát kicsit átmossuk, alaposan kicsavarjuk, majd kicsit késsel összevágjuk. Egy jénai aljába halmozzuk, majd a szálasra vágott lila hagymát elosztjuk rajta.
Itt a hűvös idő, s néha jól esik egy-egy tartalmasabb étel. Miután szétnéztem spájzban, hűtőben, összegeztem mi is az, ami a rendelkezésemre áll. Nem sokat kellett agyalnom, hogy tudjam, egy jénaiban végzi majd a csirke, a savanyú káposzta és a pulton árválkodó gyönyörű alma is. Bár Bence úgy fogalmazott, nem mindennapi párosítás, azért minden eltűnt a tányérjáról, s kijelentette, jövő héten lehet ismételni! :-)
Nagyon jól hangzik! Én is repetáért esedeznék, a Bence helyében ! :)
VálaszTörlésÉn megcsináltam ma ebédre, nagyon finom volt, ízlett a családnak, köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNagyon örülök! Kedves egészségetekre Viki!
VálaszTörlésNagyon guszti :-)
VálaszTörlésHétvégén oldalassal készítettem, 3x ettem belőle, adok a fogyókúrának:-)
Puszi
Egészségetekre Rita! :-)
VálaszTörlésMindenképpen elkészitem, mert szeretjük a baromfi húst, és ezekkel az összetevőkkel nagyon kívánatosnak tűnik, és nem is bonyolult az elkészítése! Köszi Timike!
VálaszTörlésRemélem ízlik majd nektek is Magdikám!
VálaszTörlés