Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. február 15., vasárnap

Kelesztés nélküli csiga

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
1 cs. szárított élesztő
2,5 dl langyos tej
1 dl olaj
2 tk. cukor
1 tk.só
töltelék:
pizzakrém
10 dkg reszelt sajt
tetejére:
1 db tojás felverve
Elkészítés:
Tálba mérjük a lisztet, rászórjuk az élesztőt, a cukrot, sót, megöntözzük az olajjal és a langyos tejjel. Kézzel összedolgozzuk, szép egynemű tésztát kell kapnunk. Ha már nem tapad a kezünkhöz, és gombócot tudunk formálni belőle, akkor készen vagyunk. Lisztezett felületen kb fél centis téglalappá nyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, megszórjuk a reszelt sajttal, és szorosan feltekerjük. Két ujjnyi darabokra vágjuk, kicsit ellapítjuk a tenyerünkkel, majd egy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket. Lekenjük a felvert tojással, majd addig pihentetjük, míg a sütő bemelegszik. Közepes lángnál sütjük.




Nagyon finom, kicsit édeskés ízű tésztaalap készíthető ezekből a hozzávalókból, mely nem csak pizzás csigaként, de fahéjas, kakaós, diós tekercsként is megállja  a helyét. Még ennél is nagyobb előnye, hogy nem kell keleszteni, így az elgondolás és a lakmározás között kb. egy óra telik csak el. Néha megfizethetetlen egy ilyen recept :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése