Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. május 21., csütörtök

Baconos-brokkolis metélt

Hozzávalók:
20-25 dkg metélttészta
20 dkg bacon kockázva
15 dkg brokkoli (nekem fagyasztott van)
2 ek. kukorica
beshamelhez:
1 púpos ek. liszt
1 ek. vaj
3 dl tej
ízlés szerint őrölt bors

olaj
Elkészítés:
A szélesmetéltet olajos sós vízben a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, majd félretesszük. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, vigyázva, hogy ne égjen meg. Beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd állandó keverés mellett felöntjük a forró tejjel és besűrűsítjük. Megszórjuk pici sóval, frissen őrölt borssal. A bacont serpenyőbe tesszük és szépen megpirítjuk. Míg elkészül, addig a brokkolit és a kukoricát megpároljuk. Ha készen van mindkettő, akkor a beshamelel együtt a kifőtt tésztához adjuk, és átforgatjuk. Megszórjuk még frissen őrölt borssal, és kevés petrezselyemmel megdíszítve kínáljuk.




Laktató, finom kis tésztaétel. Az elkészítése nagyon egyszerű,csak a leírás szerint tűnik kicsit munkaigényesnek. De egyik lépés hozza a másikat, húsz perc alatt asztalra tehető a kész étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése