2015. május 29., péntek

Göngyölt fasírt

 Hozzávalók:
80 dkg darált sertéshús
2 db zsemle
2 gerezd fokhagyma
1 kicsi fej hagyma, vagy 2 szál újhagyma
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
só és őrölt bors ízlés szerint
1 kk. őrölt kömény
1 kk. őrölt majoranna (elhagyható, aki nem szereti)
+ szeletelt bacon
Elkészítés:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd nagyon alaposan kicsavarjuk. A darált húsból, zsemléből, tojásból és a fűszerekből, valamint a reszelt sajtból egy fasírt masszát gyúrunk. Kóstoljuk meg, kedvünk szerint sikerült-e beízesíteni. Ezután szedjük lapjaira a bacont. Formázzunk a masszából kicsit hosszúkás fasírtokat, és göngyöljük bele a szalonnába. Ezután a batyukat vagy sütőtálba, vagy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Utólagos tapasztalatom szerint a sütőtál jobb megoldás, mert sok zsiradék kisül belőle. Ezután már nincs más dolgunk, mint előmelegített sütőbe tolni, és várni, hogy közepes lángnál szép ropogósra süljön a bacon bundás finomság. Melegen vagy kihűlve egyaránt nagyon finom!



Bevallom, nem saját agyszüleményem ez a recept, de már annyi helyen olvastam, hogy nem igazán tudnék kiindulást megnevezni. Persze nem pont olyan ez sem, mint a leírtak, mert mindenki kicsit saját szájíze szerint módosít a hozzávalókon. Én is így tettem, az én verzióm tehát ez a nagyon finom és laktató baconos fasírt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése