Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. november 13., péntek

Magos-chillis csirkemell

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
10 ek. finomliszt
1 csapott ek. sütőpor
1 tk. étkezési keményítő
1 db tojás
1 tk só
1 ek. olaj
1 dl víz
Mártás:
3 ek. méz


1 ek. szezámmag
1 ek. lenmag
ízlés szerint chillipehely (összevagdalt paprika is lehet)
 ketchup
+ olaja a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Nem kell túl nagy falatokat szelni, mert a bundázással úgyis megnőnek sütés közben. A húst félretesszük, és a bunda hozzávalóit egy tálban alaposan elkeverjük. Palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell kapnunk. Ebbe beleforgatjuk a húsdarabokat, ügyelve arra, hogy lehetőleg mindenhol bevonja a csirkemell csíkokat. Forró olajba tesszük, és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Ügyeljünk arra, hogy ne pakoljunk egyszerre túl sokat a serpenyőbe, mert alaposan megnő a falatok térfogata. Papírtörlőre szedjük a megsült darabokat, hogy kicsit leitassuk róluk az olajat. Közben elkészíthetjük a mázat is. Igazándiból ezekből a hozzávalókból ízlés szerint kell egy egységes mázat alkotni, amibe belemártogatjuk a kisült húsokat. Tányérra tesszük, és hagyjuk kicsit megszikkadni. Mire tányérra kerül a köret, a csirkemell is fogyasztható lesz.




Szerintem sokak kedvence ez a csirkemell, és jó "kínai" módjára ahány ház annyi szokás jelleggel készítjük. Bár ami igaz az igaz, ennek sincsen kőbe vésett törvénye. Mivel én a lenmagot is nagyon szeretem, ezért a szezámmag mellett azt is tettem a mázba. Aki pedig édes-savanyú verzióra vágyik, az egy kis kanálnyi ecetet (almaecet lágyabb) tegyen a mázhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése