2021. november 7., vasárnap

Babkrémes kenőke

Hozzávalók:

1 dbz fehér babkonzerv

1 szál újhagyma

1 tk. fokhagymapor

2-3 tekerés frissen őrölt bors

2-3 ek olivaolaj (lehet sima napraforgó is)

kevés só

Elkészítés:


 A konzervet felbontjuk, ha sok lé van rajta, azt leöntjük. Ezen a fajtán amit én használtam, csak egy kocsonyás valami volt, így azt nem dobtam le, azzal együtt a babot beleöntöttem a késes aprítóba. Ide mértem a többi hozzávalót is. Alaposan eldolgoztam, majd egy salátástálba kikanalaztam. Elég szép mennyiség lett belőle.

Mivel én szendvicseket akartam készíteni, így aztán még nem egészen voltam készen. Pár fej gombát szépen felszeleteltem, és vajon megpároltam, kicsit pirítottam. sót csak a végén tettem rá, hogy szint is tudjon kapni, ne csak puhuljon. a toast kenyérszeleteket megpirítottam, rákentem a babkrémet, majd minden darabra tettem három szelet gombát és zacskós zöldségkleveréket. 

Húst nem fogyasztó keresztlányom nagyon elégedett volt a végeredménnyel, de a többi asztal körül üldögélő sem tiltakozott :-) 

1 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy! Én is készítettem már fehér bab püréből. Tudtad, hogy a fehér babból hamis gesztenye püré is készíthető? Régebben ,keverték is a gesztenyével. Üdv, Olgis.

    VálaszTörlés