2011. október 21., péntek

Kalács a kenyérsütőből


Hozzávalók:

12 gramm friss élesztő

40 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

5 dkg vaj megolvasztva(lehet margarin is)

270 ml tej

csipet

10 dkg cukor

ízlés szerint mehet bele a gép jelzésekor kakaópor, darabolt dió, mazsola...

Elkészítés:

Semmi más tennivalónk nincs, mint a hozzávalókat a géphez tartozó utasítás alapján belepakolni a kenyérsütőbe. Nálam először a tej és az olvasztott vaj kerül bele, majd erre jön a liszt, a cukor és a , legvégül pedig a morzsolt élesztő. Alap sütési funkción sütöm, 3 óra múlva készül el.




Már évek óta van kenyérsütő gépünk. Sok receptet kipróbáltam az elején nagy lelkesedésemben, de igazándiból mind a mai napig általában bolti kenyeret veszünk. Amit viszont nagyon szeretek sütni a géppel, az ez a kalács. Finom puha tésztája van, ami ezer képen ízesíthető És az illata amikor sül....azt nem is lehet elmondani. Főleg a legutóbbi alkalommal, amikor egy kevés színtelen mandula aromát csepegtettem hozzá. Ha kalácsot sütök, egyértelmű, hogy aznap este kakaóval vagy tejeskávéval ez kerül a vacsoraasztalra. Bencének ilyenkor jut belőle másnap tízóraira is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése