Hozzávalók:
12 gramm friss élesztő
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
5 dkg vaj megolvasztva(lehet margarin is)
270 ml tej
csipet só
10 dkg cukor
ízlés szerint mehet bele a gép jelzésekor kakaópor, darabolt dió, mazsola...
Elkészítés:
Semmi más tennivalónk nincs, mint a hozzávalókat a géphez tartozó utasítás alapján belepakolni a kenyérsütőbe. Nálam először a tej és az olvasztott vaj kerül bele, majd erre jön a liszt, a cukor és a só, legvégül pedig a morzsolt élesztő. Alap sütési funkción sütöm, 3 óra múlva készül el.Már évek óta van kenyérsütő gépünk. Sok receptet kipróbáltam az elején nagy lelkesedésemben, de igazándiból mind a mai napig általában bolti kenyeret veszünk. Amit viszont nagyon szeretek sütni a géppel, az ez a kalács. Finom puha tésztája van, ami ezer képen ízesíthető És az illata amikor sül....azt nem is lehet elmondani. Főleg a legutóbbi alkalommal, amikor egy kevés színtelen mandula aromát csepegtettem hozzá. Ha kalácsot sütök, egyértelmű, hogy aznap este kakaóval vagy tejeskávéval ez kerül a vacsoraasztalra. Bencének ilyenkor jut belőle másnap tízóraira is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése