2011. október 21., péntek

Burgonyás kenyér


Hozzávalók:
45 dkg finomliszt
7,5 dkg burgonya főzve, áttörve
2,5 dl víz
4 teáskanál olaj
2-2 tk. cukor, , kömény és szárított élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat a gép utasításának megfelelően bepakoljuk a tartályba. Lezárjuk a kenyérsütőt, és alap programra bekapcsoljuk. Három óra kel neki, míg megsül benne a kenyerünk.


Lakik a házunkban egy kedves idős házaspár, aki olyanok nekünk, mintha a szüleink, a nagyszüleink lennének. Éppen ezért nem is meglepő, amikor megszólal a telefon, és Marika néni felszól, hogy elkészült a sütemény, menjünk a kóstolóért. És persze ez fordítva is így működik. Ha nálunk készül valami finomság, akkor Bence sétál le egy emeletet a megrakott tányérkával. S hogy miért írtam most ezt el? Mert Marika nénitől származik ennek a burgonyás kenyérnek a receptje is, nála sült az első adag. Ő kísérletezte ki, miből mennyi kell ahhoz, hogy tényleg egy finom, puha kenyér legyen a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése