2011. október 22., szombat

Toroskáposzta


Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
60 dkg sertéslapocka kockára vágva
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
őrölt bors
olaj
ételízesítő
Elkészítés:
A savanyú káposztát kicsit átmosom, hogy ne legyen nagyon savanyú. Egy lábosba kevés olajat öntök, és rádobom a savanyú káposztát. Kicsit pirítom, átforgatom, majd lefedem, és hagyom, hogy a levében és a gőzben megpárolódjon. Közben egy másik lábost veszek elő, ebben készül a pörkölt. Összevágom a hagymát, olajon megdinsztelem. Félrehúzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm egy kevés vízzel és visszateszem a tűzre. Beleteszem a húst, fehéredésig pirítom, majd teszek rá ételízesítőt, borsot, és ezt is lefedem, hagyom főni. Ha a káposzta már puha, leveszem róla a fedőt és lepirítom, hogy ne maradjon alatta folyadék. Amikor elkészül a pörkölt, hozzáteszem a káposztához, jól átkavarom, és megkóstolom. Ha szükséges, szórok még rá egy kis ételízesítőt, esetleg pirospaprikát is.


A család az idén már alig várta, hogy a piacon megjelenjen az első savanyú káposzta. Kóstolásként vacsorára salátát csináltunk egy kis részéből, a többit pedig megcsináltam toroskáposztának. Természetesen nem csak sertéshúsból lehet elkészíteni, finom például pulykacombfiléből is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése