2011. október 22., szombat

Kavart meggyes-mákos



Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
1 cs. sütőpor
4 dkg darált mák
20 dkg cukor
2,5 dl tej
1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet egy tálba mérem, majd a leírásban szereplő többi hozzávalót is belepakolom, és egy fakanállal jól kikeverem. A masszát egy margarinnal kikent-kilisztezett sütőedénybe, tepsibe öntöm, majd a tetejét megrakom magozott meggyel. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöm.


Eredetileg ez a recept nem mákkal, hanem kakaóporral készül. De használható hozzá akár darált dió vagy mogyoró is. Gyors, egyszerű. Ha nem teszünk bele meggyet vagy más gyümölcsöt, akkor kettévágva meg lehet kenni lekvárral, pudinggal, vagy bármilyen más krémmel. Akár tortaalapként is használható. Én gyakran ezt sütöm egy-egy komolyabbnak tetsző sütim alapjául:-) Ma Bence kérésére készült, nehogy elmúljon a nap édesség nélkül. Dupla adagot kavartunk, így remélem marad belőle holnapra is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése