2011. november 11., péntek

Rizsgolyó

Hozzávalók:
1 cs. előfőzött rizs elkészítve(de tökéletes hozzá a maradék párolt rizs is)
2 db kisebb tojás,
kevés ételízesítő vagy só
őrölt bors
őrölt szerecsendió
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A rizst egy tálba tesszük, hozzáütjük a tojásokat, befűszerezzük.
Összekavarjuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Ezután vizes kézzel egyforma nagyságú golyókat készítünk, meghempergetjük zsemlemorzsába (lehet szezámmagba is) és forró olajban kisütjük. Nem kell neki sok idő, hamar elkészül. Kiváló körte bármilyen húshoz vagy sült, rántott zöldséghez, de akár valamilyen mártás mellé is kínálhatjuk.


Bevallom őszintén, nagy problémámat oldotta meg ez a recept, aminek eredeti verzióját egy női magazinban találtam, csak kicsit saját szánk-íze szerint átfűszereztem. Bence fiam ugyanis nem nagy rajongója a rizsnek, s ha tehetné, minden köretként a krumplit választaná, hol ilyen-hol olyan formában. Ez azonban újdonság volt számára, és éppen ezért beérte vele sült krumpli helyett a hús és a savanyúság mellé. Másik nagy előnye, hogy elkészíthető a maradék rizsből is, ami nálunk korábban rendszerint apósom kutyáinak táljában kötött ki. Ami a képen látható, az a receptben leírt változat, de késztettem már apróra vágott petrezselyemmel és pici kaliforniai paprika kockákkal megbolondítva is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése