2011. december 17., szombat
....
Hajnal óta szinte megállás nélkül esik az eső. Fél órával ezelőtt pár pehelynyi hó is hullott, de aztán megint csak eső lett a dolog vége. Mivel sehová nem lehetett kimozdulni ebben az időben, ebéd után nekiláttunk Bencével a kosárkák elkészítésének. Két adagot gyúrtam be, pihent egy kicsit a hűtőszekrénybe, s mire végeztünk az ebéddel, már lehetett is bélelni a kosárkákat. Gondos tervezés után Bence lemérte az egész tésztát, majd elosztotta 40-el, a mért súlyt, mert annyi sütinek kellett kijönnie belőle:-) Aztán szintén a mérleg segítségével pontosan egyforma golyócskákat formáltunk a masszából. Két tenyerem között kicsit meglapogattam, aztán már passzítottam is bele a fém formákba, szépen egymás után. Nem zsíroztam, kenegettem, hiszen a tésztában elég margarin volt ahhoz, hogy ne ragadjon bele semmi. Így is történt, fordítás után szépen kiborultak a dió vagy éppen mák-töltelékkel megkínált kosárkák. A pikánsabb ízhatás eléréséért a töltelék előtt minden tésztakosarat kikentem lekvárral. Az időt csak a húzta kicsit el, hogy összesen húsz formám volt, így kétszer kellett nekiveselkedni a műveletnek. Persze az első darabokból egyet gyorsan a nyitott ablakba tettünk, hogy megkóstolhassuk. Isteni finom minősítést kapott, így ha teljesen kihűl, megy is egy fém sütis dobozba, nehogy kísértésbe vigye a családot az ünnepig:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én is gyakran sütöm, de még mákkal nem próbáltam.Nagyon szereti a családom.
VálaszTörlésKiváncsi lennék a te receptedre, összehasonlítás végett.
Én könnyítettem annyit,hogy kinyujtom a tésztát, és a megfelelő méretű kiszúróval kiszaggatom. A golyózás, nagyon hosszadalmas.
Nagyon ügyes vagy! Olgis.
Ui, nézz be időnként hozzám is, bár most régen írtam a főzős blogomba.
bloggeranyo.blogspot.com
Már megtaláltam a receptedet!
VálaszTörlésOlvasom is!Puszi,Olgis.