2011. december 18., vasárnap

Indiai gombás csirke




Hozzávalók:
1 db konyhakész csirke, részeire bontva
50 dkg gomba
a páchoz:
olíva olaj
csípős ketchup
curry por
őrölt bors
zúzott fokhagyma
őrölt kömény
leheletnyi őrölt fahéj
1ek méz
Elkészítés:
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, mindegyikből ízlés szerint teszünk egy tálba. Aki nem szereti a csípős ízeket, az használhat csemege ketchupot, a curry miatt még így is kicsit pikáns lesz az összhatás, de nem fog csípni. Aki viszont csípős rajongó, az nyugodtan tehet még külön is bele chilit. A keverékbe beleforgatjuk a csirkedarabokat és egy tepsibe pakoljuk. Kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek átjárják a húst is. Ezt elősegíthetjük azzal, ha a csontok mellett egy éles-hegyes késsel bevagdaljuk a húst. Mielőtt sütőbe tennénk, mellészórjuk a felezett gombákat, aláöntünk egy bő fél deci vizet, lefóliázzuk és forró sütőbe toljuk. Bő negyven-ötven perc kell azért neki, hogy a hús jól megpuhuljon. Ezután levesszük a fóliát, és még pár percre visszatesszük a sütőbe takarás nélkül, majd tálra szedjük a húsokat és a gombát.
Ha krumplival tálaljuk, akkor érdemes a tepsiben lévő szaftot beletörni a krumpliba.



Saját találmányom, amolyan már megint mit főzzek csirkéből(?) recept. Azért lett mégis indiai az elnevezése, mert a fűszerpolcon kezembe kerülő üvegecskék tartalmát ha kevertem, leginkább az indiai fűszerkeverékekre emlékeztetett az ízhatás már korábban is. Nem készítettem túl erősre, mert a férjem nem bírja a csípőset. Sikerült eltalálnom egy olyan arányt, amiben érződik ugyan pikánsan a chili, de nem tolakodó.(bár én inkább így szeretem, és Bence is szivesen eszi ami csíp, de tekintettel voltam a ház urára:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése