2012. január 15., vasárnap
Csirkemáj fűszeres palacsintatészta bundában
Hozzávalók:
8-10 szép csirkemájszelet
1 db tojás
tej
3 ek. finomliszt
majoránna
őrölt bors
fokhagymasó
Elkészítés:
A tojást villával felverem, beleszórom a fűszereket, a lisztet, és annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrű masszát kapjak. Közben egy serpenyőben olajat teszek a tűzre melegedni. A májakat egyenként belemártom kevés lisztbe, majd a tésztába, aztán a forró olajba teszem. Nagyon kell vigyázni, mert a máj "köpköd", és nagyon csúnya égési sérüléseket okozhat!! Közepes lángon sütöm, hogy ne csak a tészta süljön ropogósra, de a máj is megpuhuljon. Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla, majd tányérra téve tálalom.
Még tegnap este kivettem a fagyasztóból egy csomag csirkemájat, de nem igazán tudtam, hogyan is készítsem el. Aztán jött a nagy ötlet, legyen palacsintatészta a bunda rajta. Szépen szétszedtem a májakat, az egész lapokat így sütöttem, a kisebb darabokból pedig csirkemájas rizottó készült, aminek a receptjét szintén feltettem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia Timi! Most találtam Rád, tök véletlenül keveredtem ide. Nagyon tetszik a blogod háttere, s Tagod leszek, mert a recepteket is majd áttanulmányozom. Üdv, Zsófi
VálaszTörlésNagyon tetszik, el is fogadnám most rögtön :D
VálaszTörlésFinom volt:-)
TörlésSzia Zsófi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy rám találtál, üdvözöllek nálam! Remélem találsz majd kedvedre valót a receptek között!
Timi
Nagyon fincsi. Akár el is ugorhatnék hozzád enni, hisz' a szomszéd kisvárosban lakom... :)
VálaszTörlésLegközelebb szólok, mielőtt sütni kezdem:-))
TörlésElkészítettem, a palóclevessel együtt, még holnapra is maradt. A lányom nem szereti a májat, úgyhogy ő ugyanebben a bundában gombát és tököt kapott. A kisebb gombák a palóclevest gazdagították! :)
VálaszTörlésÜgyes megoldás Zsuzsa! Örülök, hogy használható recepteket találtál nálam:-)) Legyen szép napod!
VálaszTörlés