2012. január 15., vasárnap
Csirkemájas rizottó
Hozzávalók:
2,5 dl rizs
50 dkg csirkemáj
20 dkg vegyes zöldségköret (én most mexikóit használtam)
1 fej hagyma
olaj
ételízesítő
őrölt bors
Elkészítés:
A rizst kevés olajon megfuttatom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel. Megszórom ételízesítővel, letakarom és tíz perc alatt készre párolom. Közben a hagymát kockákra vágom, megpirítom olajon, majd rádobom a csíkokra vágott csirkemájat. Átforgatom a forró hagymás olajban, majd rászórom a zöldségkeveréket. Fűszerezem sóval, őrölt borssal és majoranával. Picike vizet öntök alá, és pár perc alatt készre főzöm. Ha puha a zöldség, el is készült. Nincs más hátra, mint óvatosan összekeverni a párolt rizst és a zöldséges májat.
Kellemes egytálétel, egy kis savanyúsággal feldobva kitűnő ebéd. Bár nálunk Bence nem eszi meg a csirkemájat, de azért néha ilyen is kerül az asztalunkra. Mint például most, amikor egy másik ételhez felhasználtam a csirkemáj szép egész darabjait, és a kisebbekből készült el ehhez az ételhez a ragu. Van amikor csak sima zöldborsót teszek hozzá, de most mexikói vegyes zöldség volt a fagyasztóban, így azt használtam. Az ízén semmiképpen sem ront.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Timikém, nagyon praktikus ez az étel a kis májdarabok felhasználásával.
VálaszTörlésÉs a sok zöldség, a májjal együtt nagyon egészséges.
Azt szeretem a receptjeidben, hogy egyszerűek és főleg gyorsan elkészülnek.
Eddig nem csalódtam a receptjeidben sok ötletet adsz mindig,nagyon ügyes házi asszony vagy Timi :) !!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Zsuzsa!
VálaszTörlés