2012. március 6., kedd

Bundáskenyér


Hozzávalók:
6 fél szelet kenyér
3 db tojás
bő fél deci tej
ételízesítő
1 tk. pizza fűszerkeverék
pici őrölt bors
1 kk. petrezselyemzöld
+ kevés olaja sütéshez
Elkészítés:
Egy serpenyőben felteszem melegedni az olajat. Közben a tojásokat a tejjel és a fűszerrel habosra keverem. Belemártogatom alaposan a kenyérszeleteket, és a forró olajba teszem. Közepes lángon mindkét oldalukat megsütöm, majd egy papírtörlővel bélelt tányérra szedem. Felitatom róla a felesleges olajat, és tányérra téve forró teával kínálom.


Egyszerű, de néha mégis nagyszerű reggeli vagy vacsora. Az elkészítése olyan, mint sok más magyaros konyhában készült ételé, tehát ahány ház, annyi szokás. Nálunk ez a pizzafűszeres változat természetesen Bence miatt honosodott meg, de a férjem is szívesen fogyasztja. Például most is, amikor hallom, hogy miközben írok, Ő a konyhában csörömpöl a reggeli teásbögrével:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése