2012. április 13., péntek

Tejfölös bableves füstölt hússal


Hozzávalók:
40 dkg tarka bab
30 dkg füstölt tarja vagy comb
1 kicsi fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
3 dl tejföl
1-2 ek. liszt
ételízesítő
Elkészítés:
A babot előző este beáztatom, majd főzés előtt átöblítem. A füstölt húst ha erősen füstölt, akkor előáztatom, ha nem túl sós, akkor csak nagyobb kockákra vágom. A babbal együtt egy lábosba teszem. Hozzáadom a babérlevelet, a hagymát és a fokhagymát, valamint valamennyi ételízesítőt. Majd menet közben megkóstolom, mert a füüstölt hústól is függ, menniyre lesz sós a leves. Lassú tűzön lefedve főzöm, míg a bab és a hús teljesen meg nem puhul. A tejfölt jól kikeverem, beledolgozom csomómentesre a lisztet, merek rá egy kanál forró levest. Eldolgozom azzal is, majd a tűzről félrehúzott levesbe öntöm. Átkavarom, visszateszem és még forralok rajta egyet, hogy a liszt "nyers" íze elmenjen. Lehet tálalni.

3 megjegyzés: