A tésztaalaphoz:
3 db tojás
10 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
10 dkg liszt
A tetejére
1 cs vanília vagy tejszín ízű főzős pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
eper amennyi ráfér
1 cs zselatin a bevonáshoz
Elkészítés:
A
tésztához a tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, majd óvatosan
beleforgatjuk a sütőporos lisztet.A masszát egy alaposan
kivajazott-lisztezett gyümölcstorta formába
öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Pár perc állás után
kiborítjuk a formából és hagyjuk, hogy egy tálra téve kihűljön (a
legcélszerűbb szerintem előző délután megsütni a piskótaalapot, és
másnap reggel betölteni). Közben a pudingport a cukorral és a tejjel
megfőzzük, és gyakran megkevergetve kihűtjük.
Ha már langyos a puding, rákanalazzuk a gyümölcstorta
alapra.Felkarikázzuk a megtisztított gyümölcsöket, és tetszőleges
alakzatban felpakoljuk a puding tetejére.A zselatint elkészítjük a
tasakon található útmutató szerint, majd
2-3 perc állás után középről megkezdve rácsorgatjuk egyenletesen a torta
tetejére.Betesszük a hűtőbe pár órára, hogy a zselatin és a puding is tökéletesen megdermedjenek. Tálaláskor tejszínhabbal lehet díszíteni.
Bár még elég borsos áron mérik a magyar epret, azért már a dobozos változatból szivesen csemegézünk szinte minden nap. A gyümölcs torta pedig egyébként is egy könnyű édesség, így alkalmanként kombináljuk a sütemény és az eper ízének élvezetét:-)
Gratulálok Timikém! Megtaláltam ezt a recepted, illetve megjelent a Küldd be egy recepted! című receptes újságban. Ki fogom próbálni nagyon megtetszett a recepted!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Henikém!
VálaszTörlésMi nagyon szeretjük ezt a gyümölcstortát, bármilyen gyüm9vel el lehet készíteni:-)
Jól van,eddig elmaradott voltam! :-) Most már itt is megtaláltalak! :-) Bea
VálaszTörlésSzia Bea! Üdv itt nálam, remélem találsz valami kedvedre valót!:-))
VálaszTörlés