2012. május 8., kedd

Krumplis tészta

Hozzávalók:
25 dkg fodros "kockatészta"
25 dkg krumpli
1 fej hagyma
fűszerpaprika
ételízesítő
olaj

Elkészítés:
A krumplit meghámozom, és aránylag kis kockákra vágom. Míg nem teszem oda főni, vizet engedek rá egy tálkában, nehogy megfeketedjen. A megtisztított hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd megszórom fűszerpaprikával, és szinte még ugyanazzal a mozdulattal felöntöm egy kevés vízzel is, nehogy megégjen a paprika. Akinek nincs elég rutinja, vagy nem biztos magában, inkább húzza félre a tűzről a lábost, míg elvégzi ezt a műveletet. Aztán mehet vissza a lángra. Beleteszem a felkockázott krumplit, megszórom ételízesítővel, öntök rá annyi vizet, ami jó félig ellepi a burgonyát és fedő alatt megfőzöm. Gyakorlatilag készítek egy paprikás krumplit. Nem kell, hogy túl bő lével készüljön, de azért legyen némi szaft a végén alatta. Míg fő, addig egy másik lábosba lobogó sós-olajos vízben a szokásos módon kifőzöm a tésztát, majd jól lecsepegtetem. Az elkészült paprikás krumplit villával kicsit megtöröm, de azért maradjanak benne darabos részek. Ráteszem a tésztát, összeforgatom, megszórom kevés őrölt borssal, és tálalom.



A tésztás ételek közül számomra  a legkedvesebb a krumplis tészta. Így simán is nagyon szeretem, de ha időm és kedvem engedi, egy serpenyőbe téve át is szoktam kicsit pirítani valami jóféle zsiradékon. Erre a célra nekem igazán a sült oldalasból visszamaradt fokhagymás zsír jött be:-)

1 megjegyzés: