Hozzávalók:
30 dkg pulyka apróhús(ami a mellfilé formázásakor "leesik")
1 csomag zsenge sárgarépa
20 dkg zöldborsó
1 db karalábé
1 dl tej
kevés levestészta(én zabkockák használtam, de el is hagyható)
ételízesítő
pici fej hagyma
kevés olaj
Elkészítés:
A húst felkockázom, s pici hagymát megtisztítom(lehet egy szál újhagymát is használni a vöröshagyma helyett)Kevés olajon megfuttatom, majd ráteszem a húst és fehéredésig pirítom. Kevés vizet öntök rá, megszórom ételízesítővel és őrölt fehér borssal, majd lefedem és párolom. Amikor jó félig megpárolódott a hús, akkor hozzáadom a közben megtisztított és feldarabolt zöldségeket. Ha minden megpuhult, felöntöm annyi vízzel, hogy leves legyen belőle (belekalkulálom a tejet, és azt is, hogy még tésztát főzök bele)utánaízesítem és felforralom. Beleteszem a tésztát, s hagyom hogy megfőjön. Utolsó mozzanatként beleöntöm a tejet, pár pillanat múlva pedig elzárom a gázt. Apróra vágott petrezselyemzölddel lehet díszíteni tálaláskor.
Az ember sok mindent képes kiagyalni, ha minden nap friss ebédet kell az asztalra tennie. Éppen ezért már akkor "résen vagyok", amikor a havi húsadagot szétszedjük, csomagokba pakoljuk a férjecskémmel. A szeletekre vágott pulykamellből most is maradt egy jó kis adag "nyesedék", amit kétfelé vettem. Az egyik adagot felhasználtam ehhez a leveshez, a másikból pedig egy kis pörkölt készül a következő napi paradicsomos káposztafőzelék tetejére. A levesnek egyébként nagy sikere volt, Bence a második tányér után már nem is vacakolt, maga elé húzta a lábost, abban keresgélte a maradék sárgarépakarikákat és húsfalatokat:-)))
Szeretjük a ragulevest, általában anya készíti. Szerintem én még soha nem főztem:)
VálaszTörlésNa akkor hajrá, ki lehet gyorsan próbálni:-)
Törlés