2012. július 15., vasárnap

Fokhagymás pulykaszárnyak

 Hozzávalók:
4 db közepes pulykaszárny (forgójánál kettévágva)
1 zöldpaprika
2 db paradicsom
rozmaring, kakukkfű, metélőhagyma (vagy bármilyen más zöldfűszer, akár szárítva is)
3-4 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszersó
Elkészítés:
A szárnyakat kettévágjuk és megszórjuk a fűszersóval, és elrendezzük egy tepsiben. Megszórjuk az apróra vagdalt fokhagymával és zöldfűszerekkel, majd rákarikázzuk a paprikát és a paradicsomot. Jó 1 dl-nyi vizet öntünk alá, majd fóliával letakarva forró sütőbe toljuk. Egy órányi párolódás után levesszük a fóliát és megpirítjuk a húst.







Sokan nem szeretik a pulykahúst, pedig amellett, hogy finom, egészséges is, kalóriatartalma elég alacsony, és értékes fehérjéket tartalmaz. Íze nem annyira jellegzetes mint a többi baromfié, de éppen ezért bátrabban lehet fűszerezni. Én szivesen készítek belőle nem csak egytálételeket és sülteket, de leveseket is. Ma ehhez a sült szárnyhoz petrezselymes krumplit és tejfölös uborkasalátát ettünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése