Hozzávalók:
1 csomag réteslap (ebben most 8 lap volt)
5 db nagyobb aléma
5 ek. cukor
fahéj
1 cs. vaníliás pudingpor
olaj
zsemlemorzsa
+ porcukor aszóráshoz
Elkészítés:
Az almákat megmosom, meghámozom és egy lábosba reszelem. Megszórom a cukorral és a fahéjjal, majd öntök rá kb.
egy fél deci vizet, és pár percig hagyom fedő alatt poárolódni. Nem kell
neki hosszú idő! Közben a pudingport kikeverem simára egy kevés vízzel, és a rotyogó almához keverve még addig hagyom a lángon a lábost, míg a töltelék kicsit besűrűsödik.
A réteslapokból egyet leterítek, megkenem olajjal, majd ezt még háromszor megismételem. A negyedik lapot megszórom zsemlemorzsával, és a töltelék felét ráhalmozom. A lapok két oldalából egy-egy centinyit behajtok, és feltekerem a rétest. Ugyanezt megcsinálom a maradék négy réteslappal is. Szilikonos vagy sütőpapíros tepsibe teszem őket, lekenem olajjal, és forró sütőben kb. 20 perc alatt
szépen megsütöm. Felszeletelem, majd megszórom porcukorral.
Tegnap pakolászás közben felfedeztem, hogy a hűtőben jól elrejtve figyel még egy csomag réteslap. Golden almákat kaptunk a hét elején egy barátunktól, gondoltam összehozom a két finomságot egymással. Látványra nem lett olyan mutatós a rétesem, mint a boltiak, de az íze garantáltan finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése