Hozzávalók:
35 dkg finom liszt
1/2 cs. sütőpor
2 db tojás
csipet só
2 cs. vaníliás cukor
1 kk. őrölt fahéj
15 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom, majd hozzávagdalom a puha margarint. Két kezem közt addig morzsolgatom, míg a margarin fel nem veszi a lisztet. Hozzáütöm a két tojást, beleteszem a sót, vaníliás cukrot, fahéjat. A csokit vágódeszkán egy széles pengéjű késsel összevagdalom durva darabokra, és a tálba szórom. Jól összedolgozom a
hozzávalókat. Diónyi gombócokat formázok, melyeket a két tenyerem között ellapítok, és egy sütőpapírral vagy szilikonos lappal bélelt tepsire pakolom. Előmelegített sütőben közepesnél picit nagyobb lángon jó tíz perc alatt megsütöm.
Bence nagy kedvence a Lidlben kapható csokis keksz, csak egy baj van vele, nagyon gyorsan elfogy:-) Így most itt a házi verzió, amit kb. 400-500 Ft-ból ki lehet hozni, és nekem ebből a mennyiségből 44 kekszecském született.
Szia Timi! Sok finom recepted van,lesz majd miből válogatnom:))
VálaszTörlésÜdv: Juditka
Örülnék, ha benéznél hozzám is : juditkakonyhaja.blogspot.com