Hozzávalók:
3 db csirkecombfilé vagy 1 db csirkemell filé
30-40 dkg mexikói zöldségkeverék
1 fej lila hagyma
2-3 ek. oliva olaj
1 ek. őrölt majoránna
1 pohár tejföl
2 tk. étkezési keményítő
2 dl húsleves vagy zöldségleves (ha nincs, egy fél leveskocka vízben feloldva)
Elkészítés:
A combfilét csíkokra vágom, a hagymát nagyobb kockákra. A serpenyőbe belelöttyintem az olajat, ha már melegszik, rádobom a hagymát és nem sokkal
később a húst is. Fehéredésig kavargatom, majd hozzáadom a zöldségkeveréket, a majoránnát, felöntöm az alaplével és fedő alatt párolom. Ha már megpuhul a hús és a zöldségek is, megszórom az étkezési keményítővel, rákanalazom a tejfölt és simára kavarva összefőzöm.
Tészta vagy nokedli illik hozzá leginkább szerintem.
Mi mindent kihoz az emberből, ha nincs sütője, és főzni is csak villanyrezsón tud:-))Tegnap voltak itt a szerelők, ha minden jól megy, még egy hetet kell valahogy kibírni gáz nélkül. Nehéz ügy, hiányzik már egy jó kis tepsis rakottas vagy egy becsületes sült husi:-))
Na de majd annak is eljön az ideje. Most próbálok kreatív lenni, s nem dicsekvésből mondom, de ez a ragu jól sikerült. Rájöttem arra is, hogy sokszor érdemesebb a csirkecombot kifilézni és felcsíkozni, mert sokkal szaftosabb, mint a csirkemell. A zöldségekre pedig szerencsére mindenki vevő nálunk.
Nagyon ízletes lehet:) A csirkecombot sokszor kifilézem én is,a pörkölthöz vagy ha rántom.
VálaszTörlés