Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
2 db tojás
4 dl tej
kb. 1 dl ásványvíz
1 tk. vaníliás cukor
csipet só
3 közepes alma
csipet fahéj
kb.5 dkg margarin olvasztva
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a cukrot, sót, fahéjat és az olvasztott margarin 3/4 részét. Habverővel kikeverem, majd beledolgozom a megtisztított és lereszelt almát. Jöhet bele a tej, a liszt, és annyi ásványvíz, amennyit felvesz ahhoz, hogy sűrű tejszínszerű masszát kapjunk. Letakarva pihentetjük egy fél órát, aztán margarinnal kikent palacsintasütőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Négyfelé hajtva, fahéjas porcukorral megszórva, vagy esetleg egy kis tejszínhabbal körítve kínáljuk.
Ma megint egy olyan nap volt nálunk, amikor megmutatkozott a családban az ízlés beli különbség, hogy szépen fogalmazzak. A drágám körömpörköltre vágyott, Bence viszont nem igen eszik meg ilyen "alantos" dolgokat:-) Így valamit ki kellett találnom a levesgyönggyel gazdagított paradicsomleves mellé. Kaptunk tegnap egy láda almát, így nem is kellett sokat gondolkodnom, gyorsan bekevertem a palacsintamasszát. Mivel az almától már elég tartalmas ez a palacsinta, én nem szoktam tölteléket tenni bele. Az az áldott jó anyai szívem viszont azt diktálta, hogy verjek fel egy adag tejszínhabot hozzá:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése