2012. november 10., szombat

Túrós-barackos lepény

Hozzávalók:
50 dkg túró
6 ek. búzadara
10 dkg cukor
4 db tojás
12,5 dkg margarin olvasztva
1 cs. sütőpor
+ ízlés szerint barack vagy más befőtt
és porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük, és villával áttörjük. Hozzámérjük a cukrot, a búzadarát, a sütőport. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a túróhoz adjuk. Belecsorgatjuk a margarint is és jól összekeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy tepsit kikenünk margarinnal, és kevés búzadarát szórunk rá. A masszát belesimítjuk, és az alaposan lecsöpögtetett, kockákra vagdalt barackkal megrakjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.




Ez a recept nem a saját agyszüleményem kivételesen, hanem a Nők Lapja Konyhája legutóbbi számában találtam. Nem kell megijedni, hogy egy aránylag tömény masszát igazgatunk a tepsibe, mert sütés után egy szinte már légiesen könnyed süteményt kapunk. Éppen ezért jó tanácsként érdemes megfogadni, hogy csak hűlés után szeleteljük és vegyük ki a tepsiből. Az íze nagyon finom, de legközelebb egy kisebb sütőtálba, mondjuk a pitesütőmbe fogom belekanalazni, akkor kicsit magasabb tésztát kapok. Na de ez lényegében semmit nem változtatott a végeredményen, így nem is lehet csodálkozni azon, hogy gyorsan eltűnt az utolsó morzsa is a tányérról.-)

2 megjegyzés: