Hozzávalók:
2 cs. vaníliás pudingpor
1 l tej
5-6 kanál cukor (vagy 20 szem édesítőszer)
piskótakorong
1 dl tejszín
valamilyen befőtt (barack)
Elkészítés:
Egy tál alját kirakom piskótakoronggal. A két csomag pudingot az édesítőszerrel és a liter tejjel a szokásos módon megfőzöm, de nem hagyom annyira besűrűsödni, mint egyébként. Merőkanállal rámerem egy részét piskótakorongra. A jól lecsöpögtetett barackot apró kockákra vágom, és a puding tetejére szórom. Ismét piskóta, majd puding és gyümölcs következik. Nálam piskótakorong fedte be. Ezután a jól behűtött tejszínt habbá verem, és rákanalazom a rakottas tetejére. Ízlés szerint díszíthető gyümölccsel, vagy éppen cukorgyönggyel, reszelt csokival. Pár órára érdemes behűteni, hogy a piskótakorongok a pudingtól jól átpuhuljanak.
Ebéd után Bence nyúzott, készítsünk valami finomat. Sütni nem volt kedvem, így szétnéztem a spájzban, mi mindent találok. A puding nálunk mindig egy mentő gondolat, bár most csak vaníliás volt itthon. Összeraktam, már meg is kóstoltuk. Jelentem, finom:-)
Meghiszem azt, hogy finom! Nagyon szuper ötlet. :)
VálaszTörlés